Egersund Visefestival 2017

07

Jul

Egersund Visefestival ble etablert i 1994 og er Norges eldste visefestival. Velkommen til Egersund! Tre sommerdager med over femti konserter gir stor stemning i en liten by.

Fra torsdag 6. til lørdag 8. juli

På Mungåt huser vi 2 konserter hver kveld, og i tillegg musikkquiz på lørdagen.

Les mer om billetter og program for hele Visefestivalen her


Her er vårt program for festivalhelga:


Torsdag 6. juli

21:00
Ingenting akustisk
På Mungàt stiller også viden kjente Ingenting, Bandet har eksistert siden 90-tallet og kommer denne gangen i akustisk setting.

23:00
Darling West
Ekteparet Mari og Tor Egil Kreken har dannet folk-bandet Darling West, som spiller stemningsfull og intim folk i retning Gillian Welch, Kacey Musgraves og Jason Isbell. Deres siste album, ”Vinyl and a Heartache”, fikk blant annet Dagbladet til å trille terningkast seks, og Spellemann-juryen var ikke snauere enn at de ga bort årets pris i kategorien Country til denne fabelaktige duoen.


Fredag 7. juli

21:00
Signe Marie Rustad
I 2012 debuterte Signe Marie Rustad med plata "Golden Town", en plate som ble kritikerrost for sin poetiske pondus og solide fot plantet i countryrock-sjangeren. Oppfølgeren fra november 2016, "Hearing Colors Seeing Noises", fikk enda mer oppmerksomhet, og Rustad ble spellemann-nominert i kategorien Country. Dette blir en stemningsfull, magisk og til tider rocka konsert du skal ha gode grunner for å gå glipp av.

23:00
The Late Great
Tromsøbandet ligger i et folkrock landskap hvor det veksles mellom låter som styres av kassegitar og munnspill og låter med større arrangement der hele bandet trykker på. Spennvidden går fra elektrisk folkrocken fra 60-70-tallet til den mer tidløse singer-songwriter tradisjonen.


Lørdag 8. juli

15:00
Musikkquiz
Ta med et lag og møt opp. Dette er den perfekte oppvarmingen for kvelden. 4 personer på hvert lag. Quizmaster er Arne Stapnes og dørene åpnes klokka to.

21:00
Ellen Sofie Hovland
Hva er egentlig ei vise? Visa er i hvert fall ikke høylytt, kategorisk og brautende. Visa er det lavmælte og det tenksommes verktøy i en støyende verden. Visa handler om å virkelig prøve å si noe. Det er noe sårbart med visa. Visa er ikke selvhøytidelig. Visa våger å være både morsom og sønderknust og corny og alt sånt som livet er. Kanskje visa er en holdning? Visa er fortellinger om oss. Visa er nerdenes populærmusikalske mulighet i en ellers kul, glossy og eggende rytmisk bransje med sponsede klesplagg og høy it-faktor. Ellen Sofie Hovland får presentere seg selv, og så får du sørge for å innfinne deg på Mungåt.

23:00
Slowgold
Slowgold, svenske Amanda Wernes’ musikalske alias, kommer til festivalen. Hun bidrar til mer variasjon i et allerede variert program med poetiske historier i drømmende prærierock.


Salg avsluttet